Aila Niinimaa-Keppo Totta asiaa - vaietuista aiheista

SUOMI KUTSUI RIKOLLISEN TSHETSHEENIHALLITUKSEN MAAAHAN

JULKILAUSUMA 20.05.2009

Valtiovarainministeriö

Kuntaministeri Mari Kiviniemi

Maassamme vieraili viime viikolla Tshetshenian presidentin Ramzan Kadyrovin nimittämä delegaatio, jota johti “Tshetshenian parlamentin” varapuheenjohtaja Idris Usmanov. Ryhmään kuului myös Venäjän ihmisoikeuskomissaari Vladimir Lukin. Vierailu toteutettiin jostain syystä kaikessa hiljaisuudessa ja seuramme sai tietoa tapahtumasta vasta kun vierasjoukko oli jo lähtenyt. Siksi reagoimme asiaan pienellä viiveellä. Olemme tarkistaneet delegaation luonteen huolellisesti eri lähteistä.

Kysymme: onko ministeri Kiviniemi tietoinen, että Ramzan Kadyrovin hallinto ei ole vaaleilla valittu, vaan Venäjän tehtävään asettama nukkehallitus, jonka maine on todistettavasti erittäin kyseenalainen. Suomessa vastaavanlainen rakennelma oli aikoinaan kansalaisten hyvin tuntema Terijoen hallitus, joka otti käskynsä suoraan Stalinilta.

Tshetshenian ns. parlamentti ei myöskään pohjaa vähimmässäkään määrin vapaisiin vaaleihin, vaan joka ainoa epämääräisen eduskunta-organisaation jäsen on Kadyrovin henkilökohtaisesti valitsema. Mukaan lukien ns. parlamentin puheenjohtaja/ varapuheenjohtaja Idris Usmanov.

Suomalaiskutsujat tuntuvat sälyttävän vastuun vierailijoiden kutsumisesta Euroopan neuvostolle. Päävastuun kutsusta kantaa kuitenkin Suomi. Maamme EN-lähettiläs Irma Ertman on häkellyttävän tietämätön Kadyrovin hallinnon järkyttävästä luonteesta eikä lähettilään näkemyksellä, ettei Ramzan Kadyrov, yksityisarmeijansa avulla lukemattomiin murhiin ja kaappauksiin syyllistynyt rikollinen, käyttäisi Euroopan neuvoston vieraanvaraisuutta väärin. On kuitenkin olemassa riittävän vahvat perusteet epäilylle, että näin ns. presidentti juuri tekee.

Suomessa vierailleella ryhmällä ei mitä todennäköisimmin ollut tarkoituksena perehtyä lähi- ja paikallisdemokratian kehittämiseen, vaan maassamme elävien tshetsheenipakolaisten tarkkailuun ja heidän asuinpaikkojensa selvittämiseen. Samanlaisia ryhmiä on vieraillut myös muissa maissa ja ikävä kyllä näitten tutustumismatkojen jälkeen on useissa vierailumaissa seurannut tshetsheenipakolaisten murhia. Myös Euroopassa. On tavattoman tuomittavaa, jos selviää että ministeriötasolla on osallistuttu edes välillisesti maahamme turvaan paenneitten pelotteluun ja jopa heidän henkensä vaarantamiseen.

Suomessa elävät tshtsheenipakolaiset tuntevat muutoinkin jatkuvaa levottomuutta heihin Venäjältä ja Tshetsheniasta kohdistuneitten uhkailujen vuoksi, ja Suomen poliitikkojen ja viranomaisten isännöimän Kadyrov-vierailun johdosta on pakolaisten keskuudessa levinnyt suoranainen paniikkimieliala. Tästä on raportoitu jo ulkomaisissakin tiedotusvälineissä.

Ministeri Kiviniemi sekä valtiovarainministeriö osoittivat kutsullaan hätkähdyttävää asiantuntemattomuutta ja tietämättömyyttä Tshetshenian nykyhallinnon taustoista ja tekemisistä. Vahva epäilys niin koti- kuin ulkomaisillakin ihmettelijöillä on, että Suomen hallitusta on johdettu myös tahallisesti harhaan.

Paheksumme syvästi Tshetshenian epämääräisen hallituksen ja sen rikollisen johtajan nimittämän delegaation kutsumista Suomeen. Kutsua ei tee hyväksytymmäksi, vaikka ehdotus olisikin tullut Euroopan neuvostolta, sillä kyllä kutsujalla itsellään on velvollisuus selvittää jo kansalaistensa turvallisuuden vuoksi, millainen ryhmä ja missä aikeissa maahan on pyrkimässä. Suomen valtion kuuluu suojella maassamme myös turvapaikan tai oleskeluluvan saaneita pakolaisia, joitten elämä maassa on muutoinkin riittävän hankalaa, tshetsheenien kohdalla jopa pelottavaa. Valitettavasti on ilmennyt viitteitä, että myös pakolaisten joukkoon on saatu solutettua vastapuolen tarkkailijoita ja raportoijia. Asia on syytä tiedostaa, ettei Suomessa pääse mitään pahempaa tapahtumaan.

Raskaisiin rikoksiin tunnetusti syyllistyneen nukkehallituksen edustajien kutsuminen vierailulle ei kuulu demokraattisen valtion ministeriöiden tehtäviin. Delegaation ohjelmasta vastaaminen, majoitus ja kestitys ei ole myöskään Kuntaliiton asia. Vaikka vierailu hoidetaankin konsulttiyhtiön nimissä, Kuntaliitto on yhtiön suurin omistaja.

Aila Niinimaa-Keppo, toimittaja, toimittaja, puheenjohtaja
Suomi-Georgia –seura ry.
Suomalais-Kaukasialainen Yhdistys ry.

Haapaniemenkatu 16 B 219
00530 HELSINKI
0500 150332

http://fifi.voima.fi/artikkeli/Mystinen-teteenivierailu/2840
http://www.finrosforum.fi/?p=2632

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

"Raskaisiin rikoksiin tunnetusti syyllistyneen nukkehallituksen edustajien kutsuminen vierailulle ei kuulu demokraattisen valtion ministeriöiden tehtäviin. Delegaation ohjelmasta vastaaminen, majoitus ja kestitys ei ole myöskään Kuntaliiton asia. Vaikka vierailu hoidetaankin konsulttiyhtiön nimissä, Kuntaliitto on yhtiön suurin omistaja."

Ja me veronmaksajat saamme maksaa laskun. Hienoa, että tuot tämän esiin.

Tämä on oikeasti todella paheksuttavaa.

Käyttäjän auliskallio kuva
Aulis Kallio
Juhani Putkinen

Kiitos Aila!

Täyttä asiaa.

Venäjä on murhannut tshetshenian vapailla vaaleilla valitut lailliset johtajat:
http://personal.inet.fi/koti/juhani.putkinen/Murha...

Toimituksen poiminnat